Energiselskapene har fjernet en avgift på strømregningen og flyttet den over på nettleieregningen. Nå tror mange kunder at det er strømprisen som har gått ned, men de betaler fremdeles det samme totalbeløpet, skriver nyhetsbyrået Newswire.

1. januar i år ble forbrukeravgiften på strøm fjernet fra selve strømregningen, og lagt til regningen for nettleie. For mange kunder skal dette ha ført til forvirring, og noen tror strømmen er blitt rimeligere.

Informasjonssjef Kjell Stamgård i Haslund Strøm uttaler til Newswire at forbrukeravgiften fra strømregningen er flyttet over til nettleieregningen etter et pålegg fra Toll- og avgiftsdirektoratet. nyhetsbyrået Newswire. Den nye ordningen skal gjøre det lettere for leverandøren å kreve inn pengene.

–Folk bytter ofte strømleverandør, men beholder den samme nettleverandøren. Da er det enklere å legge forbrukeravgiften på nettleien, sier Stamgård. Han avviser at det er et forsøk på å late som om strømmen er blitt billigere.

–Det er bare kunder med ulik strøm- og nettleverandør som vil merke forskjellen. De fleste har samme leverandør, og disse vil ikke merke noen endring på regningen. Men det har vært en del forvirring nå etter nyttår fordi enkelte strømleverandører har operert med forbrukeravgift, mens andre ikke har gjort dette, sier Stamgård.

Forvirrende
–Det er allerede svært vanskelig for privatkunder å orientere seg i markedet, og dette bidrar neppe til å gjøre det enklere, sier ansvarlig for kundeservice Torbjørn Kristiansen hos Jøtul. Han har forståelse for tankegangen, men mener kundene bare får enda mer å forholde seg til.

–Det er klart at folk kan bli mer forvirret nå, og enkelte vil komme til å tro at strømprisen har gått ned, sier Kristiansen. Forbrukeravgiften blir nå belastet på nettleieregningen og økte med 0,17 øre per kWh fra nyttår. I fjor var den på 9,5 øre per kWh, i dag er den på 9,67 øre. I tillegg kommer 24 prosent merverdiavgift.

Kilde: Newswire.no/