Fylkesvåpen Oslo

Følg med eller ta kontakt med kretsleder for mer informasjon om aktiviteter i Oslo.

Lenke til lokallagene ligger nederst på siden.

Kretsleder:
Liv Aasa Holm
Sørkedalsveien 210
0754 Oslo
Tlf: 951 63 524
E-post: livaasaholm@gmail.com

Kunstringen: Wenche Wangen

*************************
Arrangementer 2019

Seminaret “Plast – velsignelse og forbannelse” holdes 29.-30.mars 2019 på Hotel Opera.

Årsmøte i Oslo krets avholdes 25.april 2019. Vertskap er Hauketo-Prinsdal lokallag.

************************

Seminaret “Kvinner og helse” på Sundvolden 31/3 – 2/4 2017

Oslo krets

Buss ankommer Sundvolden hotell med 45 forventningsfulle kvinner. Kretsleder Liv A. Holm ønsker oss velkommen og gir ordet til forbundsleder Elisabeth Rusdal. Hun er invitert for å oppdatere oss om Landsmøtet og planer for fremtiden. Vi fikk også se en liten filmsnutt fra jubileumsdagene.

Torleif Lundquist er et funn av en foredragsholder. Tema: “Tenk positivt”. Han forlenget våre liv med masse latter, vi nikket gjenkjennende og ble også litt rørt til tårer. Ikke mange negative tanker ut fra den salen.

Neste dag fikk vi to tankevekkende foredrag om det å være pårørende når det uforutsette skjer. Elisabeth S. Nielsens mann fikk hjerneslag og ble lam i halve kroppen. Det ble startvansker i forhold til NAV mht. utstyr, til hjelpeapparatet som f.eks. avlastning, ergoterapi o.l.
Liv A. Holms mann fikk diagnosen Alzheimer og ble stadig mer pleietrengende fysisk og psykisk. Hun pleiet ham hjemme i 7-8 år. Det viktigste i slike tilfeller er jo at ikke den pårørende også blir syk.

Neste post på programmet vårt var: “Hvordan ta vare på vår fysiske helse”. Fysioterapeutene Åse Bergheim og Hanne Beck Pedersen fortalte oss hvordan og hvorfor dette er viktig. Deretter 1,5 timer med praktiske øvelser i styrke og balanse. Det gjorde godt å svette litt.

Siste del av dagen ble brukt til gruppearbeide: “Hvordan forberede seg på det uforutsette”.

Søndag etter frokost og oppsummering var det avreise til Midtre Olimb gård. Der har det vært bosetting siden Bronsealderen. Nåværende beboer viste oss rundt, fortalte om stedets historie opp gjennom århundrene, demonstrerte saueklipping, og vi fikk hilse på dyra på gården. Etter en lett lunsj med litt lettere historikk om stedet og dens beboere gikk turen hjemover.

Et utrolig flott seminar.

Hilsen Bjørg Enersen

OSLO KRETS AV NORGES KVINNE- OG FAMILIEFORBUND
Seminar 15. – 17.april 2016
Thorbjørnrud hotell
bildeThorbjørnrud25.jpg
Fredag:
45 medlemmer fra Alunsjø, Bekkelaget, Hauketo/Prinsdal, Røa og Simensbråten/Ekeberg kvinne- og familielag møtte opp for felles avreise.Ved ankomst ble vi ønsket velkommen av nestleder og kursleder Wenche Wangen.

Første foredrag var ved Stein Thomassen fra HFL, NEDSATT HØRSEL OG ANDRE HØRSELSPROBLEMER. Han var egentlig utdannet dataingeniør, men hadde begynt å interessere seg for tinnitus. Han var selv hørselshemmet. Vi lærte mye om APD-hørsels-nedsettelse hos eldre (når hjernen ikke forstår lyder så godt). Kvinnene er flinkere til å innse at de hører dårlig. TINNITUS – hvordan leve med dette problemet. MENIÉRE – sykdom i sneglehuset (indre øret) Man fikk en dypere forståelse av alle disse typer hørselsnedsettelser.

Neste foredragsholder: Margit Olsvik. TØFF KJÆRLIGHET-IKKE FOR PYSER.
Det handler om å leve nær en person med rus/alkoholavhengighet. På vårt seminar i november fortalte hennes mann Olaf Olsvik om sitt liv som rusavhengig. Hun fortalte om hvordan de traff hverandre for 35 år siden og ble kjærester, men så ble det slutt etter 1 ½ år p.g.a. hans problemer. Etter 20 år kom en tekstmelding fra Olaf som ville be om unnskyldning. Han hadde da vært til behandling og blitt rusfri. I dag er de gift og har en sønn. Behandlingen som rusfri er ikke over. Begge går på møter, hun for å forstå hans reaksjoner når han sliter. Begge jobber som veiledere og driver eget firma. Det var et sterkt følelsesmessig foredrag.

Lørdag:
Kretsleder Liv Aasa Holm startet dagen med informasjon om viktige saker fra forbundet.

Første foredrag:KAN DRA DIT PEPPEREN GROR, SAMMENLIKNINGENS NEGATIVE KONSEKVENSER v/Hannah Kvam. Hun arbeider med kultur og nærmiljø på Ammerud og Ammerudhjemmet. Et fyrverkeri av en person. Født i Addis Abeba 1972 og ble adoptert i 1974 og flyttet til Norge. Etter endt skolegang ønsket hun å bli skuespiller. Hun kom ikke inn på teaterhøyskolen med den begrunnelse av at hun var farget. Hun utdannes seg på Parkteateret- «Kunst og kultur. Der var det elever fra alle verdenshjørner. Som person ønsket hun alltid å sørge for at alle andre hadde det bra. Hva med å sette seg selv først, ta hensyn til seg selv, ikke alltid sette andre før en selv. Dette foredraget gir oss tanker. «Hva med å ta vare på seg selv.»

Neste foredrag: SETT EN PIFF PÅ ANTREKKET DITT – ENKLERE ENN DU TROR v/Wenche Veiersted.
Hun er utdannet interiørarkitekt og fargekonsulent. Vi fikk en idé om hvordan vi skulle kle oss. Noen kom frem med antrekk de trengte råd for å kunne bruke. Vi fikk nyttige kommentarer om hva vi kledde av fasonger og farger. Alle lærte vi noe av dette.Begge kvelder ble avsluttet med deilige middager og hyggelig samvær.

Søndag:
Oppsummering ved kursleder Wenche Wangen. Reiste så til Helgelandsmoen, GALLERI KLEVJER.
Her fikk vi en interessant omvisning av kunstneren Thomas Klevjer tidligere elev av Odd Nerdrum. Han hadde restaurert en fantastisk bygning på 6 etasjer fra ca. 1830. Vi fikk omvisning i hans galleri med hans egne malerier og en Per Spook utstilling. Vi avsluttet i en gammel Kafé som opprinnelig hadde ligget i Hønefoss. Han hadde bygget den inn i huset og innredet den tilnærmet slik den hadde vært med de gamle brystningene, speil og lamper.

Et flott seminar ble avsluttet med bussen tilbake til Oslo.
Tove Berger Jensen Eva Merete Rustad Oslo Krets

*************************************************
OSLO KRETS AV NORGES KVINNE- OG FAMILIEFORBUND SEMINAR 19. NOVEMBER 2015 HØYRES HUS5 lag var representert: Alunsjø, Bekkelaget, Hauketo/Prinsdal, Røa og Simensbråten/Ekeberg. Totalt var vi 50 medlemmer tilstede. Kretsleder Liv Aasa Holm og nestleder/kursleder Wenche Wangen hadde ansvar for programmet.Etter morgenkaffen startet foredraget med tittel «Rus og Rolex» ved Olaf Olsvik. Det ble et sterkt foredrag som ingen kommer til å glemme. Han fortalte sin livshistorie fra å være en suksessfull næringslivsleder med fasaden i orden. Flotte dresser, Rolex-klokke, stor villa osv. Han var gift, hadde en sønn, men var aldri hjemme. Livet hans ble etter hvert en utvikling med alkohol, piller og rus. I 15 år levde han slik, mens den ytre fasaden var i orden, men til slutt gikk det galt. Han fikk hjelp, har vært rusfri i 14 år og jobber som terapeut for andre som trenger hjelp. Er gift, har barn og barnebarn i dag. Foredraget var utrolig.Etter en kort pause kom Wenche Wangen og Liv Aasa Holm med viktig informasjon fra Kretsen. På agenda sto vårseminar. Det vil bli holdt 15.-17. april 2016 på Thorbjørnrud Hotel.Kasserer Elisabeth Stubergh Nielsen informerte om økonomien. Det er nå dannet en økonomigruppe med representanter fra hvert lag i Oslo Krets. Liv Aasa Holm informerte fra en prosjektgruppe hun sitter i som ser på framtidig strukturer i Kvinne- og Familie Forbundet. 5 modeller ble lagt fram. Gruppen er ikke helt ferdig, men den blir levert til Kretsen sentralt for videre behandling straks utredningen er klar. Det skal være et seminar 2. juni 2016, men foreløpig vet man ikke hvem som blir innkalt til det. Et spørsmål som kom opp blant medlemmene var: Hvor mange medlemmer må det være for å kalle seg et lag? Liv Aasa Holm hadde referert til at noen eller et la hadde kun ett medlem. Seminaret ble avsluttet med god lunsj på Christiania Cafè og alle ønsket hverandre God Jul. Stor takk til Kretsleder Liv Aasa Holm og nestleder/kursleder Wenche Wangen om ga oss denne vellykkede og tankefulle formiddagen.

Tove Berger Jensen Eva Merete Rustad Oslo Krets
seminarnov2015.JPG

*************************************************

SEMINAR 08 – 10 MAI 2015 OSLO KRETS AV NORGES KVINNE- OG FAMILIEFORBUND KLÆKKEN HOTELL

Fredag:
45 medlemmer representert fra Røa, Hauketo-Prinsdal, Alunsjø, Bekkelaget og Simensbråten-Ekeberg kvinne- og familielag møtte på Oslo Bussterminal for felles avreise. Ved ankomst ble vi ønsket velkommen av kursleder Wenche Wangen (nestleder i Oslo krets). Kretsleder Liv Aasa Holm kom med viktig informasjon ang. 100 års jubileet til K&F. Etter en kort pause startet gruppearbeid, 5 grupper med en gruppeleder. Gruppearbeidet gikk ut på nytenkning, tiltak, felles mål osv. • F.eks. Hvordan skal et nytt tenkt medlem være? Man skal tenke seg en spesiell person. • Hvordan nå ut med info til alle medlemmer? • Konkrete tiltak i lagets nærmiljø. • Innhold på lagsmøter. Dette er bare noen eksempler på nytenkning, være kreativ og framtidsrettet. • Hvordan få medlemmene mer aktive, flere medlemmer osv. Alle gruppene var svært engasjerte. Mellom gruppearbeidene fikk vi innføring i hva Helse, Sosial og Eldre-ombudet i Oslo ved Ane Stavrum arbeider med, og hvordan det arbeides i denne etaten Dagen ble avsluttet med hyggelig samvær og god middag.

Lørdag:
Dagen startet med foredrag av Klara Bøe og Petter Henriksen: «Overlevelsesteknikk for unge gamle – hvordan leve det rike liv uten å dø av det» Et utrolig inspirerende foredrag. Neste foredrag var ved Geir Hansen, Attendo, «Eldreomsorg/sykehjem» Hvor er vi? Hvor går vi? Paulus sykehjem i Oslo er eksempel på et åpent sykehjem. Barselgrupper kommer dit hver dag. Ungdom kommer dit, beboerne er med på brygging av øl til en liten øl-hage de har som drives av ildsjeler (privat). De har sanse-hage og høner. Dagens program ble avsluttet med gruppearbeid som omhandlet lag/krets/forbund- og fremtids-tanker rundt dette tema. Kvelden ble avsluttet med deilig middag og mye prat rundt bordene.

Søndag:
Oppsummering ved kursleder. Dette blir videresendt til K&F. Avslutning med litt kultur. Reiste til Veien Kulturminnepark. Her finnes gravhauger fra Eldre Jernalder – 100 bevarte graver. Omvisning i «Langhuset» som var bygget etter arkeologiske funn fra år 0. Seminaret ble avsluttet med felles bussreise til Oslo og 45 medlemmer fra 5 lag, kan nå være med å inspirere sine lagsmedlemmer til nytenkning. Samtidig som det styrker samholdet i kretsen.

Tove Berger Jensen Eva Merete Rustad Oslo Krets
klekkenbilde - Oslo.jpg