Gratulerer med dagen. I dag er det samenes nasjonaldag. Dagen markeres for første gang som offisiell flaggdag i Norge. Markeringen innledes med flaggheising foran Stortinget kl. 9.00.

Det fortsetter med ledsagende klokkespill fra Oslo Rådhus og et omfattende program med taler og kulturelle innslag i Regjeringskvartalet.

Samefolkets dag 6. februar ble innført som offisiell norsk flaggdag i desember 2003.

Dette innebærer at statlige virksomheter f.o.m. 2004 er pålagt å flagge med det norske splittflagget denne dagen.

Det er dessuten oppfordret til, på steder der dette fremstår som naturlig, å flagge med det samiske flagget i tillegg til det norske.

Taler på Løvebakken
På Løvebakken vil stortingspresident Jørgen Kosmo, sametingspresident Sven-Roald Nystø og kommunal- og regionalminister Erna Solberg holde korte taler.

Det er invitert et stort antall gjester inklusive statsrådene i alle departementer som har samiske oppgaver og relasjoner til den samiske befolkning.

Det blir servert frokost i kantinen i Akersgata 59 (R 5), hvor markeringen fortsetter kl. 9.30.

Her blir det underholdning med anerkjente kunstnere som skal formidle samisk musikk og sang.

Foran Stortinget:
Kl. 09.00: Flaggheising med Statsflagget og samiske flagg på Løvebakken foran Stortinget. Klokkespill fra Rådhuset ved flaggheisingen.

Kl. 09.05: Taler av stortingspresident Jørgen Kosmo, sametingspresident Sven-Roald Nystø og kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Kl. 09.20: Avsynging av “Samefolkets sang” ledet av Marianne Hirsti. Den videre markering av dagen skjer i Regjeringskvartalet, Akersgata 59 (R5), med frokostbuffet og kulturinnslag. Regjeringskvartalet (R5): Vert og konferansier for dagen er statssekretær Anders J H Eira

Kl 09.35: Kort velkomsthilsen av statsråd Erna Solberg etterfulgt av allsang: Samisoga lavlla.

Kl.09.40: Sang og joik med Mathis Hætta, Josef Halse og samiske barn i Oslo.

Kl.10.15: Samiske romanser ved Marianne Hirsti, Nils Mortensen klaver.

Kl.10.40: Niko Valkeapää m/band.

Kl.11.35: Allsang: Goahtoaenan – Boares muittut.

Kl.11.40: Noen ord til avslutning ved statssekretær Anders J H Eira. Det vil bli utstilling av samisk kunst og duodji (husflid og håndverk) i R5.

Kantinen i R 5 har samisk mat på menyen denne uken. Malerier av Nils Aslak Valkeapää er en gave fra kunstneren til Kautokeino kommune.

Kilde: Kommunal- og regionaldepartementet