De norske utstillerne melder om utsolgte varelagre og stor oppmerksomhet rundt norsk mat på matmessen Grüne Woche i Tyskland. Dette er den største forbrukermessen i Europa med totalt 600.000 besøkende. Godt salg fra standen og unik mulighet for nettverksbygging er blant tilbakemeldingene fra utstillerne etter deltakelse på årets matmesse i Berlin.

Landbruksdepartementet deltar i år for 17 gang på Internationale Grüne Woche. Deltagelsen er et ledd i en større Norges-profilering og markedsføring av norske produkter på et internasjonalt marked.

Temaet for årets norske stand er “arktisk kvalitet”. Dette er en av verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 600.000 besøkende, ca 1700 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.

Aketun fisk fra Fyresdal har fått stor oppmerksomhet for sin kaviar, og har hatt møte med innkjøperne på det største og mest kjente gourmetsenteret i Berlin, KaDeWe som har ny spesialforretning for “feinkost” fra småprodusenter.

Den Blinde ku
Gårdsmeieriet Den Blinde ku har også vært et populært innslag, og gikk tomme for enkelte av sine ostetyper allerede i midten av messeuken. KaDeWe har vist interesse for flere av produktene fra meieriet. 28. januar 2004. 

Den norske standen på Grüne Woche i Berlin har vakt oppsikt med sin enkle og rene stil, og internasjonal presse har vist stor interesse for de norske produktene.

Det hele toppet seg under besøket av tysklands landbruksminister Renate Künast da både internasjonal TV og presse fikk bilder av norsk mat, våre norske verdensmestere i kokkekunst, alt ledsaget av statssekretær Leif Helge Kongshaug (V) som åpnet den norske standen.

-Norge har ikke råd til å droppe slike steder som Grüne Woche. Det er svært viktig at vi er til stede for å vise hva vi står for og det er viktig å fange opp trender og ideer som vi kan bygge videre på. Jeg tror det er de personlige møtene mellom norske og utenlandske aktører som gir best resultater. Derfor må vi være til stede, sier Kongshaug.

Les mer om norsk mat på Grüne Woche 

Kilde: Landbruksdepartementet