Direktør Morten Andreas Meyer (44) fra Hamar ble i ekstraordinært statsråd i ettermiddag, utnevnt som ny sjef for Arbeids- og administrasjonsdepartementet med virkning fra i dag kl. 16.00. Statsråd Victor D. Norman (bildet) gikk av fra samme tidspunkt.

Kronprinsregenten har i ekstraordinær statsråd i ettermiddag også utnevnt politisk rådgiver Eirik Lae Solberg (33), Oslo, og byrådssekretær Elbjørg Torsøe (31), Oslo, til statssekretærer i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fra i dag kl. 16.00.

Samtidig har statssekretærene Lars Arne Ryssdal og Osmund Kaldheim fått avskjed i nåde fra samme tidspunkt.

Tidligere statssekretær
Statsråd Morten Andreas Meyer var statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet fra 26. oktober 2001 til 27. oktober 2003.

Han kommer nå fra en stilling som direktør i firmaet PriceWaterhouseCoopers. Han har bred erfaring fra stillinger i næringslivet.

Tillitsverv i Høyre
Meyer er innstilt som medlem av Høyres sentralstyre fra mai 2004, er medlem av Høyres programkomite, og har tidligere hatt tillitsverv i Unge Høyre og i Høyre i Hamar og Hedmark.

Statssekretær Eirik Lae Solberg kommer fra stillingen som politisk rådgiver i Nærings- og handelsdepartementet, som han har innehatt siden 19. oktober 2001.

Politisk rådgiver
Han har mastergrad i historie og politikk fra Universitetet i Cambridge fra 1997, og bachelorgrad i sosialøkonomi fra London School of Economics i 1996.

Han har tidligere vært politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe. Solberg har hatt tillitsverv i Unge Høyre og har representert Høyre i Drammen bystyre.

Byrådssekretær
Statssekretær Elbjørg Torsøe kommer fra stillingen som byrådssekretær Oslo kommunes byrådsavdeling for byutvikling.

Hun er cand.polit. fra Universitetet i Bergen i 1999, med hovedfag i sammenlignende politikk.

Hun har tidligere vært ansatt i Høyres hovedorganisasjon, og har vært vitenskapelig assistent ved Høyskolen BI.

Kilde: Statsministerens kontor