Rekordsalg av kostholdsbøker
Det har nærmest vært en eksplosjonsartet interesse for kostholdsbøker
blant nordmenn de siste årene. Interessen for slanke-dietter, kosthold og
urtemedisiner er enorm. Det finnes mange diettbøker på markedet som “Dr. Atkins
diett”, “Candida”, “Fit for life” eller Spis deg glad” som den heter på norsk,
Grete Rode-dietter og “Blodtypedietten.” Boka “Blodtypedietten” sprenger alle
prognoser.

Det er hittil solgt over 40 000 eksemplarer av diettboka som er spesielt populær blant naturmedisenere og helsekostinteresserte. Så stor er interessen for “Blodtypedietten” som kom ut i 7. utgave i fjor høst, at diettboka for en tid tilbake ble tatt opp til drøfting på et seminar i Oslo for 170 ernæringseksperter i regi av Norsk Selskap for Ernæring. “Hvordan forholde seg til motedietter” var temaet. Den faglige begrunnelsen for dietten er klar.

Etter vanlige krav til vitenskaplig dokumentasjon er “Blodtypedietten” spekulativ og uholdbar, men rent ernæringsmessig kan den være brukbar – med enkelte forbehold. Det går an å spise sunt på “Blodtypedietten” hvis du har gode ernæringskunnskaper og er spesielt oppmerksom på ekstra tilførsel av kalsium og vitamin D. Videre bør du ha god økonomi og tilgang til butikker som forhandler de spesielle matvarene som anbefales i boka og ikke minst ha god tid til å tilberede maten.

Men en undersøkelse som fagtidsskriftet Kvinner & familie har foretatt, viser at over 300 spesialutdannede naturterapeuter, flere leger, sykepleiere, fysioterapeuter, homeopater og andre yrkesgrupper som arbeider med alternativ medisin og som har gjort ernæringsråd til en del av sin behandlingsmetode, anbefaler sine klienter blodtypedietten.

Blodtypedietten er basert på at du bør spise mat etter din blodtype!

For mer informasjon: Ta kontakt med ansvarlig
redaktør Wenche Solberg-Hansen, tlf.: 22 47 83 80, direkte 22 47 83 89, privat
21 91 30 84 eller mobil: 91 77 25 84