Hva skal vi si til de minste barna om den store flodbølgen i Asia? Magne Raundalen og Atle Dyregrov ved Senter for krisepsykologi har på oppdrag av Barne- og familieminister Laila Dåvøy, ferdigstilt en veileder til barnehagepersonalet, skriver departementet på sine nettsider.

53 norske barn under 18 år var savnet etter flomkatastrofen i Sørøst-Asia sist mandag. I går var antall savnede barn redusert til 26. 

Totalt 275 nordmenn var på listen over de savnede som UD og Justisdepartementet presenterte mandag formiddag.

Men mange personer ble fjernet fra savnetlisten kort tid etter at listen ble offentliggjort.

Det offisielle tallet fra Nye Kripos var mandag ettermiddag kommet ned i 242 savnede.

I dag onsdag 5. januar er antall savnede 81 nordmenn. Kripos legger daglig frem oppdaterte lister. Søndag opererte myndighetene med 462 savnede nordmenn.

Politiet understreker at tallet kan bli justert etter hvert som politiet mottar nye opplysninger, om personer som ikke er savnet likevel.

Dansk politi offentliggjorde søndag en navneliste på 400 savnede personer. Sist mandag ettermiddag var tallet på savnede fra Danmark, nede i 69 personer.

Støttesenter
Sosial- og helsedirektoratet har utarbeidet en oversikt over støttesenter og hjelpetelefoner for berørte etter naturkatastrofen.

Pårørende til savnede personer som kan gi opplysninger om de savnede, bes ta kontakt med politiet på telefon: 02800

Politiet i Thailand har nektet pårørende og venner å lete etter savnede i områder som ble rammet av flodbølgekatastrofen. Forbudet gjelder også de buddhistiske templer og moskeer som er blitt benyttet som bårehus, skriver NRK.

Les veiledningen til Raundalen og Dyregrov

Studer oversikten over støttesenter og
hjelpetelefoner

Hjelpetelefonen til Mental Helse

Skolenes håndtering av flodbølgekatastrofen