Bangladesh Mahila Parishad – en kvinneorganisasjon som driver med mye det samme arbeidet som oss – har besøkt Norge og K&F:

Norges Kvinne- og familieforbund er i dagene 26. og 27.11.08 vertskap for gjester fra Bangladesh’s største kvinneorganisasjon, Bangladesh Mahila Parishad, President Ayesha Khanam og organisasjonssekretær Rakhi Das Purkayastha.  De har vært i Oslo denne uken som gjester hos Norad, og K&F har fått æren av å presentere vår organisasjon.

Bangladesh 045Torsdag 26.11. var de gjester hos Anna Solberg (internasjonalt utvalg og Ås lag) sammen med styremedlem Frøydis Haug, og ble informert om lagets aktiviteter og om internasjonalt hjelpearbeid i regi av K&F.  Ås lag fyller 100 år 30. mars 2009!

Etterpå var vi på Bjørnebekk asylmottak, der laget driver aktiviteter for kvinnene.  Mange nasjonaliteter var til stede, med ulike språkkunnskaper både i norsk og engelsk, men strikking var en viktig fellesaktivitet.  Det “gikk på engelsk og norsk” og litt fingerspråk, men sannelig var det både labber, sjal og luer på gang.  Kaffe, vafler og nybakte eplekaker var også viktig for samlingen.

Bangladesh kontoretFredag 27.11. besøkte gjestene K&Fs kontor, og hadde med plakat og gaver.  Deretter gikk turen til Hundsund skolerestaurant, som drives av Snarøya lag.  Primus motor Liselotte Bjelke tok pause fra oppvasken og fortalte om arbeidet med innføring av  varmt skolemåltid.  De skal også levere varm mat til barnehage i området.

Det ble også tid til en liten tur til sjøkanten – i det hele var gjestene svært glade for å delta på annet enn møter i Oslo-gryta.  En tur innom Nationalteateret ble satt pris på, Ibsen er kjent også i Bangladesh.  Souvenirhandling rakk de også –

Nestlederne fulgte gjestene hver sin dag, og informerte om K&Fs arbeid.

Her kan du lese mer om organisasjonen: http://www.mahilaparishad.org/