Når 331 kommuner er talt har “Vi redder liv”, Redningsselskapets TV – 2 aksjon, kommet opp i 24,3 millioner kroner i inntekter. Bøssetellingen fortsetter.

24 297 219 kroner er resultatet så langt. Men fortsatt telles bøsser rundt omkring i landet, og fortsatt kommer det inn enkeltbidrag, melder nettstedet til Redningsselskapet.

-Har du lyst å gi til “Vi redder liv” så er det fortsatt mulig, både via konto 6219 05 89000 og via givertelefon 820 43 006 (100 kroner per gang), oppfordrer forbundsleder Bjarnhild Hodneland i Norges Kvinne- og familieforbund (K&F).

Søndag 30. november i år arrangerte Redningsselskapet for første gang en TV-aksjon i samarbeid med TV2. Nærmere 30 000 bøssebærere var i aksjon over hele landet. Det var Kvinners Frivillige Beredskap (KFB), samarbeidsorganisasjonen for Norges Bygdekvinnelag, Norges Fiskarkvinnelag, Norges Kvinne- og familieforbund, Norges Lotteforbund, Redningsselskapet, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Kommunikasjonsforbundet, som var hovedansvarlig for bøsseinnsamlingen.

Inntektene av TV-aksjonen går til finansiering av den nye redningsskøyta R/S “Harald V”. Båten ble levert 17. oktober i år og er av Fosen-klassen. Båten er helt lik R/S “Det Norske Veritas”. Den nye redningsskøyta er bygget i aluminium og har en fart på ca. 25 knop. Redningsskøyta har en operasjonsrekkevidde på 600 nautiske mil. Redningsselskapet har bestilt et fartøy til i Smirad-klassen ved et annet verft.

Kronprisesse Mette Marit var gudmor da R/S “Harald V” ble døpt på Sjøfartsmuseet på Bygdøy i Oslo i forrige søndag. Kronprinsessen utførte den offisielle dåpshandlingen sammen med kronprins Håkon Magnus. Hun måtte ha flere forsøk før champagneflasken gikk i stykker på det nye “kongeskipet”. 

Generalsekretæren i Det Norske Selskap til Skibbrudnes Redning, Anne Enger Lahnstein, minnet de frammøtte om at redningsskøytene hadde reddet mer enn 6000 personer, berget 2625 fartøyer, assistert ca. 125 000 båter og 435 000 personer gjennom redningsskøytenes 112 år virksomhet. Til stede ved dåpen var også forbundsleder Bjarnhild Hodneland i K&F.