I Bergen vil minst 1200 barn som har søkt om barnehageplass, ikke få det. I bydelen Sagene i Oslo har 500 barn søkt på 130 ledige barnehageplasser for høsten. Situasjonen er dramatisk, skriver utdanning.no.

Over 4000 barn i Bergen har allerede søkt om barnehageplass for høsten, melder NRK Hordaland. Men kommunen klarer ikke å møte behovet.

Ifølge leder for seksjon ehage i Bergen kommune, Anne-Marit Presterud, vil det ikke være mer enn 3000 ledige plasser i august i år.

Under tre år
Når vi trekker fra de 3000, så er det rundt 1200 barn som ikke får plass i løpet av høsten. De aller fleste av disse vil være barn som er under tre år, skriver utdanning.no. 
 
Byråd for oppvekst, Hans-Carl Tveit, sier til utdanning.no, at han er enig i at tallet på barn uten barnehageplass er altfor høyt. Men han lover å sørge for full barnehagedekning innen to år.

Nye barnehager
– Vi bygger stadig nye barnehager. Og så skal vi jo også ha en satsing i 2005. Dermed håper vi at i løpet av det året, eller tidlig i 2006, så skal barnehagekøene være borte, sier Tveit til utdanning.no.

Ifølge NRK Østlandssendingen fikk Sagene bydel i fjor ni ferdigregulerte tomter ehageutbygging, men ingen private har vist interesse for å starte barnehage, ifølge NRK Østlandssendingen. Bydelsutvalgsleder Tone Tellevik Dahl mener situasjonen dramatisk.

Barnefamilier
Hun opplyser at bydelen har stor økning av barnefamilier og at økningen har vedvart de siste årene.

Dahl hevder at Oslo kommune ikke har prioritert å bygge barnehager selv om køene bare har vokst inn i himmelen. 

Hun mener bystyret burde sørget for utbygging av barnehager allerede for tre år siden, da veksten i barnebefolkningen på Sagene startet, skriver utdanning.no. 

Kilde: Utdanningsforbundet. />