Fra World Wildlife Fund: I februar sendte vi i WWF-Norge ut en invitasjon til å delta på Earth Hour 2015. Vi vil gjerne takke alle som allerede har meldt seg på.

Årets Earth Hour går av stabelen lørdag 28. mars kl. 20.30 – 21.30.

Vi oppfordrer våre medlemmer til å melde seg på.

Dersom dere ikke har meldt dere på kommer det her en liten påminnelse. Ved å gå til www.earthhour.no og trykke på ”Bli med!” kan dere melde dere på årets markering.  Vi har allerde mottatt svært mange påmeldinger og ser ut til å gå mot rekord. Les mer om dette her. KPMG er en fast Earth Hour deltaker. Her kan dere lese om KPMGs Earth Hour-engasjement.

Årets Earth Hour går av stabelen lørdag 28. mars kl. 20.30 – 21.30.

Som i foregående år var det i 2014 Earth Hour-arrangementer å besøke over hele landet. Konserter, historiefortelling i lyset fra peis og stearinlys, fakkelslalåm, stands og utstillinger var noe av det nordmenn kunne oppleve.

Holmenkollen, Operaen i Oslo, Slottet, Nidarosdomen og moskeen på Grønland i Oslo var blant bygningene som slukket lysene i Norge – moskeen for aller første gang. Også antallet bedrifter, kirker og organisasjoner økte markant sammenlignet med foregående år.

Ikonbygg over hele verden slukket også lysene i en time. Blant dem var pyramidene i Giza, operahuset i Sydney, Tower Bridge i London, verdens høyeste bygning: Burj Khalifa i Dubai, Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Wat Arun-tempelet i Bangkok, og Times Square i New York.

Som enkelte fremdeles kanskje tror, handler ikke Earth Hour om å spare strøm i en time. Earth Hour handler om å sende et symbolsk budskap til våre beslutningstakere om at mennesker verden over engasjerer seg for miljøet, og at vi alle er villige til å bidra til en felles klimadugnad.

Hva kan dere gjøre i forbindelse med Earth Hour?

·         Slukke lysene i eget bygg lørdag 28. mars, inkludert fasadebelysning.

·         Utfordre andre til å gjøre noe for klimaet gjennom presse og sosiale medier.

·         Informere og oppfordre egne ansatte og besøkende til å melde seg på kampanjen.

·         Legge ut informasjon om Earth Hour på egen hjemmeside og intranett.

·         Vise den offisielle Earth Hour 2015-filmen for ansatte og besøkende.