Forbrukerrådets direktør hang i går formiddag opp en plakat med syv krav på døra til det nye Mattilsynets direktør. – Ta juksemakerne, krever Forbrukerrådet.

Direktør Erik Lund-Isaksen er på farten med syv forbrukerkrav til Mattilsynet. Ett av kravene er at juksemakerne må tas:

-Restauranter som selger helsefarlig kjøtt eller sprit, eller begår andre lovbrudd som åpenbart truer folkehelsen eller er grovt uredelige, må straks navngis på tilsynets hjemmesider, sier Lund-Eriksen. 

Han mener at den nye matloven vil kunne kreve dokumentasjon fra restauranteierne, som viser hvor de har kjøpt spriten og kjøttet.

Useriøse aktører
-Vi forventer at tilsynet greier å ”rense ut” useriøse aktører fra markedet. Vi oppfordrer tilsynet til aktivt å offentliggjøre navn på de som helt klart driver med ulovlig juks, hevder direktør Erik Lund-Isaksen.

Forbrukerrådet har tidligere vært ute med et krav om at restauranter som selger helsefarlig kjøtt eller sprit, eller begår andre lovbrudd som åpenbart truer folkehelsen eller er grovt uredelig, straks må navngis på tilsynets hjemmesider.

I det nye Mattilsynet, som har vært operativt siden årsskiftet, er Statens dyrehelsetilsyn, Statens landbrukstilsyn, Statens næringsmiddeltilsyn, Fiskeridirektoratets sjømattilsyn og de kommunale næringsmiddeltilsynene slått sammen.

Mattilsynet skal føre tilsyn med serveringssteder, dagligvarebutikker, matvareprodusenter

Kilde: Forbrukerrådet