– Å bruke refleks er verdens billigste livsforsikring for alle som ferdes til fots i trafikken. Jeg vil oppfordre alle i Norge til å bruke refleks i vintertiden, og håper de 200 000 nye refleksene vi nå deler ut blir brukt flittig av store og små.

Det sier samferdselsminister Torild Skogsholm i forbindelse med at Samferdselsdepartementet i samarbeid med Statens vegvesen, Trygg Trafikk og Transportbedriftenes Landsforening har fått produsert 200 000 refleksbrikker.

Disse skal fra i dag av skal deles ut til busspassasjerer over hele landet, i et samarbeid med Norsk Transportarbeiderforbund og Yrkestrafikkforbundet. Refleksbrikker kan også fås direkte fra Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

Samferdselsdepartementet bidrar med 1,5 millioner kroner til refleksaksjonen. Det har blitt produsert 200 000 nye reflekser, som skal deles ut gratis. Tellinger utført denne høsten, tyder på at bare én av ti fotgjengere bruker refleks i mørket.

-2003 ser ut til å bli et år med færre drepte og skadde i trafikken enn 2002. Det er positivt – og viser at vi ved felles innsats kan redusere trafikkulykkene. J

Jeg håper at vi med denne nye reflekskampanjen kan ta enda et steg framover for trafikksikkerheten, slik at tallet på drepte og skadde i trafikken kan bli ytterligere redusert, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Kilde:Samferdselsdepartementet