Kilder i pensjonskommisjonen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kommisjonen arbeider med et forslag om å gi mer pensjonspoeng til dem som lar være å jobbe mens barna er små. Det skriver NRK.no på sine nettsider i dag.

Kilder i pensjonskommisjonen bekrefter overfor Dagens Næringsliv at kommisjonen arbeider med et forslag om å gi mer pensjonspoeng til dem som lar være å jobbe mens barna er små. 

Siden 1992 har det blitt gitt tre pensjonspoeng til personer som er hjemme med barn fra null til sju år. Det er denne ordningen som skal forbedres.

Forslaget kommer etter at kommisjonen fikk sterk kritikk for at den ønsket å regne pensjonen ut i fra alle arbeidsårene istedet for ut fra de 20 årene med best inntekt.

Ett av forslagene går ut på at antall pensjonspoeng kan økes til fire, noe som betyr at en hjemmeværende vil få like mange penger som en arbeidstaker som tjener rundt 290 000 kroner.

En annet forslag går ut på at personer som fortsetter å være hjemme etter endt fødselspermisjon, vil få beregnet poeng ut fra fødselspengegrunnlaget, skriver NRK.no. 

Kilde: NRK.no