Norges Kvinne- og familieforbund (K&F) vil ha forskernes lys på offentlige gapestokk-programmer på TV. Spesielt den pågående ”krim-serien” i TV 2, med husnaren Jespersen og landets statsminister i hovedrollene, krever et helt nytt fokus.
Kanalens hensikt er lett å gjennomskue: dramaet skal lokke nye seere til
programmene, som dermed trekker fete reklameavtaler til kanalen. TV2 tirrer i
tillegg konkurrenten NRK- som så kanskje vil finne på nye stunt et hakk mer
ondskapsfulle enn Jespersens- selv om statskanalen offisielt ikke er avhengig av
reklamer.

Mordtrusler fremsatt over for både statsminister og Jespersen, politioppfølging, sammenligning med mord under sending på utenlandske programledere- her mangler intet! Alt dette blir seerne oppdatert på i kanalens nyhetsprogrammer. Følg med, følg med! Den negative sirkelen roterer fort.

Med tanke på at grensene for norske barn og unges forhold til mobbing stadig tøyes, ber K&F om at slike ”uskyldige” satire-programmer blir sett nærmere på, med utgangspunkt i negativ påvirkning. I de tusen hjem sitter mange foreldre- antakelig tiltrekkes flere menn enn kvinner av denne formen for humor- og hygger seg med en giftig form for mobbing skolen investerer mye i å komme til livs. Kanskje nyter de programmet med egne barn og unge tilstede. Slike holdninger har en lei tendens til å smitte, i hvert fall når de uten videre passerer ”foreldre-sensuren” i egen stue!

Hva er konsekvensen av det tv-kanalene sprer? Og hva hjelper det med storsatsing på å redusere ondkapsfull mobbing i skole og samfunn, når vi må finne oss i mobbing i 3. grad som folkeunderholdning?

For ytterligere informasjon, ta kontakt med
forbundsleder Bjarnhild Hodneland, tlf.: 55193012/55186493,mobil:92893155,
nestleder Bente Nygård, tlf.: 63997506, mobil: 97632550, eller informasjonsleder
Wenche Solberg- Hansen, tlf.: 22478380, direkte 22478389, mobil: 91772584
.